Interview

Interview med blob – af Sir. Nissen

Lidt om dig som person:

– du er født og opvokset i sønderjylland. Hvad betyder det for dig, at være sønderjyde?

Det er korrekt. Jamen jeg mener jo at det har sine fordele at være født og opvokset hernede i det mørke. Hermed mener jeg, at man jo kan forstå lidt flere ord i det danske sprog, end fx en københavner ville. Personligt synes jeg at der er mange fordele; ikke så meget ballade – selvom der alligevel er noget!
Det er ikke så “stort” hernede, hvilket er med til at gøre det hele lettere og mere afslappet i ens hverdag. Nu har jeg tit været i Århus. Det er en stor by, og der vrimler jo med folk som stresser rundt, og er mega forvirret.
Et eksempel er når der kommer en bus, så er der jo omkring 500 folk der skal med – uanset tid. Hvor der hernede kun er 2-3 stykker hver gang(næsten).
Men det som jeg måske er mest glad for hernede. Det er jo absolut at vi er så tæt på discount priserne i Tyskland. Billige øl og sodavand, det er jo altid et hit, når man smutter ned forbi grænsen. Det gør ligesom weekenderne lidt billigere !

– du har 3 søskende og 2 nevøer. Hvilket forhold har du til din familie og dine søskende – og hvad betyder de for dig?

Igen, korrekt. Jeg er meget glad for min familie. Men alligevel så savner jeg lidt af det der sammenhold, selvom det jo selvfølgelig kunne have været meget værre. Jeg skal vist bare være glad – så det er jeg.
I betyder allesammen meget. Ingen over og ingen under. I er alle respekteret for hver jeres. Jeg holder af jer alle. Forsøger så vidt som muligt altid at være flink og imødekommende overfor jer, selvom det virker lidt svært for mig at være på “venne” front med fx. dig da du jo er en “smule” ældre end mig, og helt klart har nogle andre værdier i din hverdag end jeg har. På trods af det har vi det jo alligevel skønt sammen, hvilket jeg sætter meget pris på.
Morten og sanne betyder ligesom dig rigtig meget. Du/I ved det nok bare ikke – sådan er der så meget! Mine nevøer betyder selvfølgelig også meget for mig, det er klart!

Dog vil jeg sige at jeg håber min mutter ved det – hun er jo guld, selvom hun smider isterninger på mig om morgenen.(Grr!!)

– hvilken politisk overbevisning har du? – og hvorfor?

Tja, jeg må her indrømme, at det ikke er hver dag jeg blir konfrontreret med sådan et spørgsmål. Men alligevel vil jeg da prøve at svare!
Da min mormor blev syg for omkring 5 år siden, da fik hun hjælp fra det offentlige, hun fik hjælp pga. at vi alle har betalt lidt til skattefar.
Det betyder at det er gratis at blive indlagt på hospitalet. Det betyder også at hvis vi ikke så godt kan klare os når vi bliver udskrevet på hospitalet, jamen så har vi mulighed for at få en hjemmehjælper hjem til os. Fantastisk!

En anden ting er at hvis jeg imorgen bliver invalid, jamen så har jeg alle jer til at betale til at jeg får det godt, i resten af mit liv – da jeg jo ikke selv kan arbejde mere.
Pt. er jeg glad for skatten. Jeg får SU, og den er I med til at betale, det er jeg meget taknemmelig for. Jeg betaler også selv skat. Det er dejligt at betale lidt skat, forstået på den måde at vi altså får noget grundlæggende vælfærd for de penge! Meget kan blive bedre. Men det at vi har gode veje, gratis sygehus, SU, kontanthjælp,
offentlige transport midler til fornuftige priser, gratis uddannelse osv osv. det er jo dejligt!!

Nu så jeg igår(26/9/07) i fjernsynet, at kamphunde har det med at gå amok på andre hunde, og forulempe dem. Da er det så jeg går ind for at alle husdyr bliver behandlet ordentligt, og med den respekt de fortjener, da det jo er levende væsner vi har med at gøre.
Sidst men ikke mindst føler jeg det er vigtigt at vi fokuserer på miljøet en gang i mellem og lige tænker os om en ekstra gang, inden vi smider ting rundt i naturen, brænder alt muligt affald af ude i haven osv.

Behøver jeg skrive mere?

– hvilket forhold har du til tro og religion?

Et lidt tricky spørgsmål. Jeg har jo altid haft den holdning, at man altså ikke kan to ting på én gang! fx: Enten rører man jorden, ellers så gør man ikke. Intet imellem.

Men alligevel, så vil jeg her mene at jeg er delvist kristen. som skrevet i ‘100 ting’, så har jeg gået til børnetime i 4 år, og kirkekor i 2 år. Har dig(Brian) som er meget kristen, har haft et par rigtig gode kammerater, som også var meget kristne.
Så selvfølgelig har jeg fået meget med derfra, og ved hvordan de der omtalte “kristne” lever – nemlig ligesom os andre, bare med lidt mere respekt overfor andre mennesker, og ikke mindst Gud.
Men jeg er altså ikke rigtig hoppet på, i samme grad som de omtalte.
Jeg prøver at indordne mig, og opføre mig ordentligt i vidt omfang, men det holder jeg ikke lige altid.
Det er sjældent jeg går i kirke. Det sker kun på besøg hos Sir. Nissen og fruen, jul, bryllup, begravelse og barnedåb.

Jeg mener at selve idéen med tro er rigtig god, at man har noget man kan tro og håbe på.
Men på den anden side, mener jeg altså også at religion er noget værre gang møg.
Hvad er årsagen til krigen i Israel? Hvad var skylden til muhammed krisen? Hvad er skyld i terror angrebene rundt i verden?
Årsagen er firkantet sagt lidt simpel: Religion.
Det mener jeg er lidt beklageligt, da fx kristendommen jo bygger på nogle gode fundamenter.

Selv tror jeg da også på gud, har læst bibelen 2 gange. Men jeg føler ikke rigtig at jeg bliver meget klogere.
Afslutningsvis vil jeg så sige at jeg føler mig rigtig godt tilpas i et kristent fælleskab og at det faktisk næsten altid er hyggeligt. Jeg kan godt lide sammenholdet i “gruppen”, nok også derfor jeg har været så meget rundt i det kristne miljø.
Fx. har jeg været mange gange på en kristen lejrtur da jeg var mindre. Det var gode tider.

– hvis du skulle nævne tre fire værdier, som har betydning for dig som menneske, hvad skulle det så være?

Det er rigtig dejligt at bo i Danmark, hvor vi har et demokratisk styre, og hvor vi altså allesammen har noget at skulle have sagt.
Dermed også skat, hvor vi jo tilgengæld får en masse velfærd vi kan være meget glade for, som nævnt tidligere.

Vi alle lever jo efter vores værdier og har forskellige forbilleder. Mine forbilleder er min familie og mine venner.
Jeg har respekt for dem alle, på den ene eller den anden måde.
Jeg er dermed også rigtig rigtig glad for at have en mor og en far, 3 skønne søskende og en masse fantastiske venner!
Det er dejligt at have folk man kan betro sig til, det er noget man skal værdsætte højt, da ikke alle har de muligheder.

Min skole og mit arbejde i Brugsen. Begge dele er med til at gøre mig til den jeg er, begge dele er jo hårdt. De to ting gir mig mange muligheder, i mit liv fremover.
Det er en slags erfaring – og hvilken erfaring, den er guld værd for fremtiden. Den åbner døre.

Ærlighed, ligefrem, troskab, alt det som indebærer at man kan opføre sig ordentligt overfor ALLE mennesker. At man ved hvem man er, hvad man står for, og hvad men generelt bare kan finde ud af. De ting man kan finde ud af skal man udnytte fuldt ud! Man skal respekterer alle mennesker uanset hvad, man skal kunne tilgive og tage imod alt – og også give ud af rosende ord. evt lægge et øre eller en skulder til rådighed i ny og næ !

– hvordan tror du andre mennesker beskriver dig?

Jeg kan jo ikke rigtig vide det. Nu er der også forskel på, om det er mine kollegaer, min familie, mine klassekammerater eller mine helt nære venner. Overordnet set tror jeg at de fleste som kender mig, synes jeg er lidt af en sær en.
På den måde at jeg kan være dybt seriøs, meget useriøs, ekstremt ligeglad, ekstrem lalleglad, omsorgsfuld osv.
Har mange holdninger, som ikke alle folk synes om.
Jeg kan også godt lide at være lidt kritisk. Fx. tit i skolen når alle i klassen bare siger ja efter læreren,
så rækker jeg lige hånden op, og stiller spørgsmålstegn ved det, selvom jeg er enig i de andre. Men simpelthen bare for at høre hvad de lægger til grund for deres holdning og om de egentlig har det i noget.
Chancen for at blive jordet i gulvet, den er der. Men jeg føler det spændende,
at udfordre andre folks intelligens på den måde. – underligt? ja.

Jeg kan snakke med alle folk, og har venner i alle “grupper”, det er en rar ting.
Men samtidig, kan det så også være svært at vide hvor man selv står, i forhold til alle de forskellige grupper. Jeg betegner mig selv som en humørspreder. Jeg er meget åben omkring mange ting.
Er venlig imod alle folk, uanset om de er grimme, flotte, piger, drenge, bøsser, sorte, gule, blå eller turkis.

Lidt om uddannelse og fremtid:

– du har valgt at gå på Handelskole. Hvad ligger til grund for det valg?

Det har jeg. Jamen jeg kan godt lide, at handle med folk. Det er spændende, og pirrende om man nu kan gøre en god handel, eller om man simpelthen må bøje sig, og så bare gøre som køberen/sælgeren mener.
Jeg kan godt lide at være i kontakt med andre mennesker, og dette med handel er en god mulighed for det. Jeg mener jo også, at jeg har gode taleegenskaber, det er nok en god egenskab at have som sælger, eller køber.

– hvilke planer og drømme har du for de næste år?

Ja, jeg er jo færdig på skolen hertil sommer. Når jeg så er blevet student – som jeg jo håber jeg bliver, så vil jeg tage mig et lille friår, eller to. Finde mig et arbejde med meget guld i,
og så bare arbejde for fuld skrue i den periode, sådan så jeg har råd til et par fede ting jeg godt kunne tænke mig, og så for at spare op til min kommende lejlighed. Komme ud og rejse, og bare nyde livet lidt, inden det hele blir alt for alvor.

– hvis du skal se lidt i krystalkuglen, hvor tror du så, at du er i livet om 10 år?

Om 10 år? Puha. Da er jeg jo næsten 30. Jamen da regner jeg med at denne side er lukket,
da jeg nok vil sidde på et kontor et sted og spinde guld, på et eller andet firma. Evt. være chef for noget. Fint jakkesæt, und alles.
Ej, jeg ved det virkelig ikke. Der kan ske en masse ting på 10 år !

Reklamer

One response

24 03 2008
Andrea

Hej 🙂 Det var da et hyggeligt og ærligt interview! Spændende at høre lidt om, hvor du er henne ifht forskellige ting. Hils familien. Kh. Andrea

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s
%d bloggers like this: